Την κατάργηση του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση



                        ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Όταν φτάνουμε στο σημείο να βγάζουμε ανακοινώσεις για την κατάργηση του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αυτόματα δεχόμαστε την παραπαιδεία σαν συμπλήρωμα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Δεχόμαστε ,αλλά και καταγγέλλουμε, την αδυναμία των κυβερνήσεων , από την δημιουργία του Ελληνικού κράτους έως σήμερα, να φτιάξει μια δημόσια δωρεάν παιδία για όλο τον λαό. 
Μια παιδία που να μην μετατρέπει τον μαθητή σε παπαγάλο και τον συμμαθητή σε ανταγωνιστή ,αλλά μια παιδία βασισμένη πάνω στις ανθρώπινες αξίες της ελευθερίας της αλληλεγγύης και της συμμετοχής.
Όμως πρέπει να δούμε την πραγματικότητα , όσο άδικη και αν είναι και μέρα με την μέρα με τους αγώνες μας να την κάνουμε καλύτερη.
Η αύξηση του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ένα κτύπημα στο εισόδημα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των λαϊκών οικογενειών, που δεν θα μπορούν να δώσουν ένα παραπάνω εφόδιο για την μόρφωση του παιδιού τους ,ξένη γλωσσά ,φροντιστήριο, ωδείο  κ.α.
Η μόρφωση θα είναι μόνο για αυτούς που θα μπορούν να αντέξουν αυτό το οικονομικό βάρος. Έχουν φροντίσει βέβαια να εξαιρεθούν κάποια από τα ιδιωτικά σχολεία ,από το καθεστώς του 23%.Και το καρπούζι και το μαχαίρι.
                                                          Απαιτούμε
                       Την κατάργηση του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς της χώρας και απαιτούμε
Προσλήψεις μονίμου εκπαιδευτικού-διοικητικού-βοηθητικού προσωπικού
Δωρεάν βιβλία σε όλους τους μαθητές
Κάλυψη όλων των κενών
Μόνο με την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν  εκπαίδευσης θα φτάσει στο σημείο ο λαός να μην έχει ανάγκη την οικονομική αφαίμαξη των ιδιωτών.
Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέας
Τάσος  Δεμοιρος                                                           Αντωνία Σχινα