• Το πάρκο του Ρουφ δεν θα γίνει πάρκινγκ!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων των Πετραλώνων και των γύρω περιοχών για την υπεράσπιση του ελεύθερου χώρου στο πάρκο του Ρουφ, ενός από τους ελάχιστους χώρους που υπάρχουν στην περιοχή όπου μπορούν οι μαθητές μας να παίζουν ελεύθερα.
Είμαστε αντίθετοι στην αλλαγή χρήσης του χώρου από πάρκο σε πάρκινγκ, αφού οι ανάγκες του Σεράφειου Κολυμβητήριου εξυπηρετούνται και με το παραπάνω με το υπόγειο χώρο στάθμευσης που προβλέπεται για αυτό. Οι επιπλέον χώροι στάθμευσης που θα κατασκευαστούν από ότι φαίνεται θα εξυπηρετήσουν τις εμπορικές ανάγκες των γειτονικών κέντρων και του «πολιτιστικού κέντρου» που χτίζεται δίπλα στο κολυμβητήριο, σε βάρος των αναγκών των παιδιών της περιοχής για ελεύθερο χώρο. Οι απαντήσεις που δόθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας πείθουν, ενώ η επίκληση στο ΕΣΠΑ το οποίο χρηματοδοτεί το έργο – το οποίο υποχρεώνει για κατασκευή πάρκινγκ για το κτίριο αυτό – αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι οι ανάγκες για κερδοφόρα αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει είναι πάνω από τις ανάγκες των παιδιών και των κατοίκων της περιοχής.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση που οργανώνεται από την Ένωση Γονέων και την πρωτοβουλία Κατοίκων της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας το Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ. στο πάρκο του Ρουφ (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη) και όποιες άλλες δράσεις οργανωθούν στη συνέχεια.

Η πρόεδρος                                                                          Η Γεν. Γραμματέας
  Αιμιλία Τσαγκαράτου                                                 Αδριανή Προκόπη