ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε γεμάτη προσδοκίες, όνειρα, ελπίδα και πολλές απαιτήσεις ταυτόχρονα.
Χαιρετίζουμε την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αθήνας, που ήταν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων με πρωτοβουλία της Ένωσης και Συλλόγων Γονέων. Η απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας του 3ου Διαμερίσματος και των κατοίκων της περιοχής, να παραμείνει το 9ο Γυμνάσιο στη οδό Τρώων υποχρέωσε το Υπουργείο Παιδείας και το Δήμο Αθηναίων να ικανοποιήσουν το πάγιο αίτημα για την ίδρυση Ειδικού Σχολείου.
Πέρα από τις εξαγγελίες όμως δυστυχώς διαπιστώθηκαν αρκετές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία αρκετών σχολικών μονάδων της περιοχής και ειδικά του συγκεκριμένου σχολείου, αναδεικνύοντας έτσι τα προβλήματα που δημιούργησε η κατάργηση του ΟΣΚ, η ανέγερση σχολικών συγκροτημάτων με ΣΔΙΤ και η υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών από τους Δήμους και την Κυβέρνηση στα πλαίσια της συνεχιζόμενης πολιτικής λιτότητας.
Η Ένωση Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας καλεί τα μέλη της να πλαισιώσουν και να ενισχύσουν τις γραμμές των Συλλόγων τους. Η συμμετοχή περισσότερων μελών στις Γενικές Συνελεύσεις είναι η συμβολή μας κόντρα στην περιθωριοποίηση, το συμβιβασμό και τις γραφειοκρατικές πρακτικές.
Οι ενεργοί και δυνατοί Σύλλογοι είναι ο μονόδρομος για να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Δωρεάν δημόσια ενιαία εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Για να διεκδικήσουμε το Σχολείο που μέσα από ένα περιβάλλον ισότιμων ευκαιριών και πολύπλευρων ερεθισμάτων θα ξεδιπλώσει τα ταλέντα και τις δυνατότητες των παιδιών μας. Ένα Σχολείο που θα παρέχει όλα εκείνα τα μορφωτικά, πολιτιστικά και ηθικά εφόδια και θα δημιουργήσει ανεξάρτητες προσωπικότητες ικανές να αντιμετωπίσουν και να ανατρέψουν τη δυσοίωνη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.
Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Το Δ.Σ. Της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της 3ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων

Σεπτέμβριος 2017

Ενωση Γονέων 3ης Δημοτικής Κοινότητας
http://enosigoneon3.blogspot.com
enosigoneon3@gmail.com