ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΣΤΗ ΔΥΕΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αγανάκτηση ενημερωθήκαμε για την κλήση σε απολογία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά εκπαιδευτικών που δίδασκαν στη ΔΥΕΠ του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, η οποία βασίστηκε σε ανώνυμες καταγγελίες “γονέων”. Στη συντριπτική του πλειοψηφία το γονεϊκό κίνημα απομόνωσε τις ξενοφοβικές φωνές κατά την έναρξη λειτουργίας των ΔΥΕΠ και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους ξεριζωμένους των πολέμων.
Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις μεθόδευσεις που στοχεύουν στην επιβολή κλίματος τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών λειτουργών που εντέλλονται από την Πολιτεία να υπηρετήσουν το κατοχυρωμένο από τις διεθνείς συμβάσεις δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε όσους θέλουν να ανατίθεται το μέλλον των παιδιών μας σε άβουλους και χειραγωγημένους εκπαιδευτικούς.
Την ίδια στιγμή, εκτός των άλλων ελλείψεων, λειτουργούν δεκάδες σχολεία χωρίς τάξεις υποδοχής, γεγονός που δημιουργεί διακρίσεις, υπονομεύει το δικαίωμα στη μόρφωση και εγείρει ρατσιστικές συμπεριφορές.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, αντί να καταδικάζει φραστικά τα παραπάνω περιστατικά:
  • Να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς απολαβές, για να ενταχθούν ομαλά τα προσφυγόπουλα στο πρωινό πρόγραμμα και να αντιμετωπιστούν όλα τα κενά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Να απεμπλέξει τις ΜΚΟ από την εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών.
  • Να προχωρήσει, σε συνεργασία με του Δήμους, σε πλήρη υλικοτεχνική κάλυψη και βελτίωση των υποδομών των σχολικών συγκροτημάτων για να σταματήσει επιτέλους η μετακύληση τους κόστους λειτουργίας των σχολείων στις πλάτες των οικογενειών και η εξάρτηση από χορηγούς.
Καλούμε τα μέλη μας να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία και οικονομική θέση. Στα σχολεία μας δε χωράει ο ρατσισμός και με τις δράσεις μας θα αναδείξουμε για μια ακόμα φορά τις αρχές της ειρήνης και της αλληλεγγύης.
Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν τις ίδιες αρχές και δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια σε όποιους προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη μόρφωση και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας. Τους καλούμε τέλος να μείνουν προσηλωμένοι στο παιδαγωγικό τους έργο και να μην υποκύπτουν σε κανενός είδους εκφοβισμό.
Η Ένωσή μας θα επιδιώξει το συντονισμό με άλλες Ενώσεις, την Ομοσπονδία, Συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικών στις προσεχείς μάχες για αναβαθμισμένη δημόσια εκπαίδευση.

Οκτώβριος 2017

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων του 3ου Κοινοτικού Διαμερίσματος Αθήνας
Ενωση Γονέων 3ης Δημοτικής Κοινότητας
http://enosigoneon3.blogspot.com
enosigoneon3@gmail.com