ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΩΘΕΝΤΑ ΑΦΓΑΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤο 6ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΦΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το γεγονός της αφαίρεσης της σημαίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης για την μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, από τον κληρωθέντα Αφγανό μαθητή προκαλεί συναισθήματα οργής και αγανάκτησης. Στην ενέργεια αυτή προχώρησαν ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων μόνο λόγω του ότι ο «τυχερός» μαθητής είναι προσφυγόπουλο. Με μια ενέργεια καταφανώς ρατσιστική, απομόνωσαν τον μαθητή και αντί για την σημαία, όπως όφειλαν βάση του νόμου, του παρέδωσαν την ταμπέλα του Σχολείου.
Ύστερα από τις εύλογες αντιδράσεις από μέλη της σχολικής κοινότητας, μόλις χτες 2/11 το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του εν λόγω Δημοτικού Σχολείου κυκλοφόρησε μία ανακοίνωση γεμάτη αντιφάσεις, δηλώνοντας την στήριξή τους στην ενέργεια των εκπαιδευτικών, καταλήγοντας υποκριτικά ότι στηρίζουν όλους τους μαθητές «χωρίς διακρίσεις». Η σαφώς διακριτική μεταχείριση που επεφύλαξε η σχολική κοινότητα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης στο προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν αντί να το προστατέψει, το στοχοποίησε. Ομάδα "αγνώστων" επιτέθηκε στο σπίτι του Αμίρ με πέτρες, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αφήνοντας και το αποτύπωμά τους με γραπτό μήνυμα «Φύγε, στο χωριό σου». Η κάλυψη που έδωσε η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων στην αφαίρεση της σημαίας υποκίνησε αντικειμενικά την επίθεση στο σπίτι της οικογένειας του μικρού πρόσφυγα και όπλισε τα χέρια των ρατσιστών.
Καταδικάζουμε την άσκηση κάθε μορφής βίας σε οποιοδήποτε παιδί. Δε δίνουμε καμία ανοχή σε ρατσιστικές λογικές που προκαλούν αυτή τη βία.
Τα σχολεία της Ένωσης Γονέων του 3ου Κοινοτικου Διαμερίσματος από την πρώτη μέρα άνοιξαν την αγκαλιά τους και υποδέχτηκαν τα προσφυγοπουλα. Καλούμε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα να επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε όλα τα παιδιά του κόσμου δίχως μισόλογα και υποκριτικές ανακοινώσεις.
Το ΔΣ της Ενωσης Γονέων 3ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων

Νοέμβριος 2017