ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


Η Ένωση Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων χαιρέτησε από την πρώτη στιγμή την ίδρυση και την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αθήνας.
Την Άνοιξη του 2016 είχαμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις με αίτημα την παραμονή του 9ου Γυμνασίου στη οδό Τρώων. Γονείς και μαθητές, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και οι κάτοικοι του 3ου Διαμερίσματος ανάγκασαν με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Παιδείας και το Δήμο Αθηναίων να προχωρήσουν στην ίδρυση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Αθήνας. Ικανοποιήθηκε έτσι ένα πάγιο αίτημα που καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου μέρους του μαθητικού πληθυσμού και των οικογενειών τους.

Οι ανάγκες για την ίδρυση νέων Σχολείων δε σταματάνε εδώ.
Η παρουσία μας σήμερα εδώ δεν είναι συνενοχή στη συνεχιζόμενη αδικία της απουσίας Γενικού Γυμνασίου & Λυκείου που να καλύπτει την περιοχή του Ψυρρή, της Πλατείας Κουμουνδούρου και του Κεραμεικού. Δεν είμαστε συνοδοιπόροι στο έγκλημα εν έτει 2018 σχολεία, όπως το 64ο Δημοτικό της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, να λειτουργούν σε διπλοβάρδια. Είναι απαράδεκτο σύγχρονα κτήρια, όπως αυτό του Ειδικού Γυμνασίου, να μην είναι ακόμα πλήρως εξοπλισμένα και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών να γίνονται με το σταγονόμετρο.

Τέλος δηλώνουμε πως δε θα ανεχτούμε νέες αναβολές και πάγωμα της διαδικασίας ανέγερσης στο οικόπεδο της Αγίων Ασωμάτων ενός σύγχρονου κτηρίου, που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 49ου Δημοτικού Σχολείου και του 84ου Νηπιαγωγείου Αθήνας.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νέου σχολείου καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που, μέσα από πολύπλευρα ερεθίσματα, θα ξεδιπλώσει τα ταλέντα και τις δυνατότητες των παιδιών.
Μαζί με τους μαθητές και τους γονείς θα αγωνιστούμε για ένα Σχολείο ίσων ευκαιριών που θα δημιουργεί ανεξάρτητες προσωπικότητες που με αισιοδοξία θα χτίσουν έναν καινούριο, καλύτερο κόσμο.


Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων


Αθήνα 28 Φεβρουαρίου 2018