ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΙΣΤΡΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/10/19 ΣΤΙΣ 4 Μ.Μ


H KONIΣΤΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


Στη  συνεδρίαση της 30 Σεπτέμβρη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, αποφασίστηκε ομόφωνα η άμεση ενεργοποίηση του αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου ώστε α) να αναγνωριστεί η κυριότητα του Δημοσίου σε όλο το χώρο της Κονίστρας και β) να αναλάβει ο Δήμος τη διαχείριση και την μέριμνα για την ανάπτυξη και τη βελτίωσή του προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.
Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια νίκη των αγώνων των κατοίκων της γειτονιάς και των φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής. Αγώνες που ξεκίνησαν από το 2014, με δυναμικές κινητοποιήσεις και αυτοδιαχείριση του χώρου, και απέτρεψαν τα σχέδια του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων (ΕΣΕ) για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Κονίστρας. Που συνεχίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με κάθε μέσο, όπως με νομικες παρεμβάσεις αλλά και πιέσεις στο Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του.
Σήμερα νιώθουμε μια πρώτη δικαίωση. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η ενεργοποίηση και η διεκδίκηση εκ μέρους των κατοίκων και των ενεργών φορέων της πόλης μας μπορεί να αποτρέψει την υποβάθμιση της ζωής μας αλλά και να βελτιώσει την καθημερινότητά μας. Όμως, δεν εφησυχάζουμε.Το ΕΣΕ εμφανιζεται ακομα, παρανόμως, ως διαχειριστης του χωρου. Η στάση της πλειοψηφούσας παράταξης είναι υποκριτική καθώς την ώρα που διατυμπανίζει ότι η Κονίστρα περνάει στους κατοίκους των Πετραλώνων, σχεδιάζει περιφράξεις πάρκων και ονειρεύεται να  καθαρίσει την πόλη από τους κατοίκους της για μια Αθήνα αποστειρωμενη για τον Τουρισμό. 
Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις νομικές εξελίξεις για την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου και θα παρεμβαίνουμε με όλους τους τρόπους ώστε να αποδοθεί στους κατοίκους το συντομότερο δυνατόν μια ασφαλής και προσβάσιμη Κονίστρα, με παιδική χαρά, χώρο πρασίνου και αθλοπαιδιών.

Σαν πρώτο βήμα, σας καλούμε όλες και όλες την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 4.00 μμ να ζωντανέψουμε το χώρο, να διεκδικήσουμε και να διασκεδάσουμε με τα παιδιά μας με αφήγηση παραμυθιών, ζωγραφική και αθλοπαιδίες.
Θα ακολουθήσει συνέλευση των κατοίκων ώστε να αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας.

Συντονιστική Επιτροπή της Συνέλευσης Κατοίκων