ΚΑΛΕΣΜΑ ΣTHN ANΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH-ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣTHN ANΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH-ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ


Ξημερώματα Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2013 δύο φασίστες μέλη της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησαν στα Άνω Πετράλωνα τον Πακιστανικής καταγωγής εργάτη - μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν, που είχε ξεκινήσει με το ποδήλατό του απ΄ το  Περιστέρι να πάει στην δουλειά του.

Οι επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής σε συνανθρώπους μας αγωνιστές, πρόσφυγες, μετανάστες, σε άτομα της ΛΟΑΤ κοινότητας κορυφώθηκαν με τις δολοφονίες των Σ. Λουκμάν και Π. Φύσσα. Οι δολοφονίες αυτές έγιναν το εφαλτήριο για νέες κινητοποιήσεις κατά του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής ξεσκεπάζοντας την εγκληματική της δράση.

Στην περίπτωση του Σαχζάτ Λουκμάν και ενώ το κίνητρο των χρυσαυγιτών δολοφόνων Χρήστου Στεργιόπουλου και Διονύση Λιακόπουλου ήταν καθαρά ρατσιστικό, με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών ‘’έσπασαν’’ τα ισόβια για τους δύο δράστες που τους είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό, σε κάθειρξη 21 ετών και 5 μηνών.

Επτά χρόνια μετά τις δολοφονίες των Λουκμάν και Φύσσα και καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος, η πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων, πρώην βουλευτών, στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ζητώντας μόνο την ενοχή Ρουπακιά,  είναι τουλάχιστον σκανδαλώδης και πρέπει να σημάνει συναγερμό για κάθε δημοκράτη πολίτη.

Οι δολοφονίες του Ζακ Κωστόπουλου και της Ελένης Τοπαλούδη, έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο της ρατσιστικής, έμφυλης και σεξιστικής βίας.

Τα παιδιά μας αξιώνουμε και πρέπει να μεγαλώσουν σε ασφαλή περιβάλλοντα με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στη ζωή, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας κ της αλληλεγγύης. Είμαστε απέναντι σε κάθε σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, σε ένα σύστημα που κατασκευάζει εχθρούς (εσωτερικούς και εξωτερικούς), που δημιουργεί πολέμους, οι οποίοι με την σειρά τους γεννούν πρόσφυγες.



Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε

·        Ίσως ευκαιρίες και πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας, καταγωγής και κοινωνικής τάξης

·        Δημόσιες δαπάνες για τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Εξασφάλιση δωρεάν παιδείας και υγειονομικής κάλυψης και στέγασης για όλους

·        Λέμε όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς

·        Σύνορα ανοιχτά, όχι στους φράχτες της ντροπής

·        Χαρτιά άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όχι στις αποθήκες ψυχών.

·        Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες με αναγνώριση ρατσιστικού κινήτρου και να καταδικαστεί η ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, παρά την αντίθετη απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως



Στις γειτονιές μας δεν χωρά ο ακροδεξιός λόγος, ο φασισμός και ο ναζισμός. Λέμε ΟΧΙ στα φαντάσματα της Ιστορίας



Καλούμε τα μέλη μας, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλη την γειτονιά στην αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 6μμ, Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα.



Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων