ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Ένωση Συλλόγων Γονέων& Κηδεμόνων 3ης ΔΚΑ

Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας


Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 9ου Γυμνασίου Αθήνας

Σύλλογος Γονέων& Κηδεμόνων 9ου Γενικού Λυκείου Αθήνας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

10/10/2020


Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα κρούσματα της προσπάθειας ποινικοποίησης των αγώνων από την Κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του Κράτους.

Με εισαγγελική παραγγελία και κλήτευση από την αστυνομία, καλούνται σε ένορκη κατάθεση οι Διευθυντές του 9ου Γυμνασίου και του 9ου Γενικού Λυκείου Αθήνας, καθώς και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου και του 9ου Λυκείου, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, με αφορμή την κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος.

Η κίνηση αυτή, όπως έχουμε ήδη καταγγείλει, έχει στόχο τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση των μορφών διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του μαθητικού κινήματος.

Κόντρα στους καλοθελητές που με ψεύδη αναζητούν υποκινητές και καταγγέλουν “γεγονότα”, θα παραβρεθούμε, όπως οφείλουμε και θα καταγγείλουμε τους πραγματικούς υποκινητές των καταλήψεων.


Ένοχη είναι η Κυβέρνηση και η πολιτική της:

  • Το Υπουργείο Παιδείας που δε διορίζει εκπαιδευτικούς, ώστε να υπάρχουν ολιγομελή τμήματα και μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη.

  • Το Υπουργείο Εσωτερικών που δεν προσλαμβάνει προσωπικό καθαριότητας και νοσηλευτικό, αφήνοντας μαθητές κι εκπαιδευτικούς στα σχολεία χωρίς καθαριότητα και υγειονομική κάλυψη, θέτοντας σε κίνδυνο και τις οικογένειές μας.

  • Το Υπουργείο Υγείας που δεν ενισχύει την Πρωτοβάθμια Δημόσια Υγεία, στις συνθήκες της Πανδημίας.

  • Ο Δήμος Αθηναίων που αφήνει τα σχολεία χωρίς φύλακες με αποτέλεσμα να γίνονται έρμαιο καταστροφών από στοιχεία εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

  • Το Υπουργείο “Προστασίας” του Πολίτη που επιτίθεται με γκλομπ και χημικά στις ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα και δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές – δημοκρατικές διαδικασίες των μαθητών. Καλούμε τη σχολική κοινότητα να αντισταθεί.


Καλούμε γονείς κι εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 12/10 στις 8:15 π.μ. έξω από το 9ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών ώστε να πορευτούμε όλοι μαζί προς το Α.Τ. Ακροπόλεως.



Τα ΔΣ