Σύλλογοι Γονέων 76ου και 73ου ΔΣΑ - Αίτημα για Κινητή Μονάδα ΕΟΔΥ στα Πετράλωνα για τη διεξαγωγή rapid test

                                                                                                                                             20/1/2022

Προς: Υπουργεία Υγείας και Παιδείας

Δήμο Αθηναίων

ΕΟΔΥ

Kοιν.: Διευθύνσεις 76ου και 73ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών

Παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου



Θέμα: Κινητή Μονάδα ΕΟΔΥ στα Πετράλωνα για τη διεξαγωγή rapid test

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά στα σχολεία, απαιτούνται περισσότερα και ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και μείωσης της διασποράς για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Μέτρα που θα προστατεύουν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στα σχολεία και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με πολλά κρούσματα στα τμήματα, οι γονείς καλούμαστε κάθε βδομάδα σχεδόν να διεξάγουμε rapid test και επιπλέον self test στα παιδιά μας. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, στην περιοχή μας, στα Πετράλωνα, δωρεάν rapid test για τους μαθητές γίνονται μόνο σε μια δομή και συγκεκριμένα στην ΤΟΜΥ Κεραμεικού, η οποία μάλιστα δεν έχει ενισχυθεί με προσωπικό και πρέπει να εξυπηρετήσει χιλιάδες μαθητές όλων των σχολείων στα Ανω και Κάτω Πετράλωνα. Αυτό σημαίνει ότι αναγκαζόμαστε, είτε να περιμένουμε ορισμένες φορές σε μεγάλες ουρές, είτε να τα πληρώσουμε από την τσέπη μας.

Επιπλέον σημειώνονται - λόγω ελλιπούς προσωπικού - μεγάλες καθυστερήσεις στην καταχώρηση των αρνητικών rapid test στην πλατφόρμα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην τα έχουν στη διάθεσή τους το πρωί για να τα επιδείξουν κατά την είσοδό τους στο σχολείο.

Προβλήματα και ελλείψεις έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς και με τα επιπλέον self test που πρέπει να προμηθεύονται τα σχολεία από το υπουργείο και να μοιράζονται στους γονείς σε περίπτωση κρούσματος.

Η ταλαιπωρία, η οικονομική αφαίμαξη και η αγανάκτηση των γονιών είναι μεγάλη! Το πρόβλημα αγγίζει χιλιάδες οικογένειες, καθώς μόνο το 76ο Δημοτικό, έχει σχεδόν 300 μαθητές, δεκάδες εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους, ενώ το συστεγαζόμενο 50ο Νηπιαγωγείο, έχει τέσσερα τμήματα με δεκάδες μαθητές. Στο 73ο Δημοτικό φοιτούν σχεδόν 150 μαθητές.

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα όμορα σχολεία.

Τέλος, είμαστε αγανακτησμένοι με την κοροϊδία του υπουργείου Εργασίας για τετραήμερη μόνο ειδική άδεια στους γονείς των οποίων τα παιδιά νοσούν και μάλιστα με μείωση των αποδοχών τους κατά 50%!

Με αυτά τα δεδομένα ζητάμε:

  • Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ κάθε Τρίτη και Παρασκευή - τις μέρες μετά τη διεξαγωγή των self test - σε χώρο κοντά στο σχολείο, που θα εξυπηρετεί και τα γειτονικά σχολεία, συνολικά τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής των Πετραλώνων.

  • Να αυξηθούν τα self test που παρέχονται στα σχολεία, ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

Επίσης θεωρούμε απαραίτητο να αραιώσουν τώρα οι σχολικές τάξεις, να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού, αλλά και προσωπικού καθαριότητας. Να χορηγούνται δωρεάν από το κράτος οι ειδικές μάσκες που απαιτούνται στους μαθητές και τους εργαζόμενους στα σχολεία.


ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

ΜΑΡΙΑ – ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΑΪΛΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΕΝΤΖΑΣ