ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ 12χρονης - Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις

 

                                                                                                                                  14/3/24


ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ 12χρονης

 

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνουν φορείς και σωματεία:

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 19.00 στα Προπύλαια

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου:

·       στις 8.30 το πρωί έξω από το Εφετείο

·       στις 18.30 στο Μετρό Σεπολίων

 

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την πρόταση της Εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Μίχου, λόγω αμφιβολιών, για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, στην υπόθεση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Η εισαγγελική πρόταση  από τη μία ουσιαστικά αθωώνει και υποθάλπει τους δράστες – τέρατα, βιαστές και μαστροπούς και από την άλλη επί της ουσίας ισχυρίζεται ότι ένα 12χρονο κορίτσι εκδιδόταν με τη θέλησή του και ο βασικός κατηγορούμενος τη... διευκόλυνε!

Πρόκειται για προκλητική πρόταση που στοχοποιεί την ανήλικη και ξεπλένει τους βιαστές και τους παιδεραστές, είναι ντροπιαστική και προσβάλλει όλες τις γυναίκες, όλους εμάς τους γονείς που μεγαλώνουμε παιδιά.

 

Απαιτούμε:

·       Να διερευνηθεί η έκταση του εγκλήματος και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι με τις ανώτατες ποινές.

·       Πλήρη στήριξη του θύματος και όλων των θυμάτων.

·       Ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές καθημερινά στα σχολεία.

·       Ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία από επιστημονικούς κρατικούς φορείς για τη βία, την κακοποίηση, τη σεξουαλική παρενόχληση.

·       Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για λειτουργία/ενίσχυση κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών, καθώς και τη στήριξή τους.

·       Μέτρα στήριξης των άνεργων οικογενειών, ιδιαίτερα των άνεργων γυναικών και των μονογονεϊκών οικογενειών.

·       Δωρεάν προγράμματα αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων στα σχολεία και στη γειτονιά τις απογευματινές ώρες, ώστε να συμμετέχουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας.

 

Κόντρα στην παρακμή και τη σαπίλα χτίζουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, τους εμπνέουμε τα ιδανικά της αλληλεγγύης, της ισοτιμίας, του αγώνα για τη ζωή που δικαιούνται!

 

Το Δ.Σ.